رونمایی از کتاب «مجموعه مقالات مردمی‌سازی اقتصاد و اقتصاد مقاومتی» با حضور دکتر سید احسان خاندوزی

رونمایی از کتاب «مجموعه مقالات مردمی‌سازی اقتصاد و اقتصاد مقاومتی» با حضور دکتر سید احسان خاندوزی

جلسه رونمایی از کتاب «مجموعه مقالات مردمی‌سازی اقتصاد و اقتصاد مقاومتی»، با حضور دکتر سید احسان خاندوزی عضو هيئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی و وزير امور اقتصاد و دارايی دولت سيزدهم، در تاریخ 14 آذر 1403 در محل باشگاه مفاخر و پيشكسوتان دانشگاه فردوسی مشهد برگزار گردید.

 

در این جلسه ابتدا جناب آقای دکتر مهدی کرمانی، سرپرست مدیریت نشر و کتابخانه مرکزی، ضمن عرض خیر مقدم به مهمان برنامه، به معرفی این کتاب به عنوان محصول تلاش جمعی از بهترین اساتید و پژوهشگران حوزه علوم انسانی اسلامی پرداخت.
در ادامه جناب آقای دکتر سید محمد جواد رزمی، عضو هیات علمی دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه فردوسی مشهد و عضو گروه اقتصاد اسلامی پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی نیز به عنوان یکی از نویسندگان این کتاب، از انتشار این اثر ابراز خوشحالی کرده و در خصوص زمینه‌ی شکلگیری ایده تدوین این کتاب صحبت کرد.
سپس جناب آقای دکتر وحید ارشدی، رئیس پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی و عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی مشهد پس از تشکر از تمامی عزیزانی که در تهیه این کتاب نقش داشتند، ضمن تأکید بر مآموریت محور بودن گروه اقتصاد اسلامی پژوهشکده مطالعات اسلامی، به تلاش‌های صورت پذیرفته در راستای ایفای این نقش و نتایج حاصل شده از آن پرداخت.

 

پس از آن دکتر سید احسان خاندوزی عضو هيئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه علامه طباطبائی و وزير امور اقتصاد و دارايی دولت سيزدهم در ابتدا با بیان اهمیت اقدامات صورت پذیرفته توسط پژوهشکده در راستای اهداف معین شده، این کتاب را هم را هم در حوزه نظری و هم در حوزه‌ی اجرایی مفید خواند و ضمن تآکید بر اهمیت موضوع مردمی‌سازی اقتصاد، به اهمیت ادامه این مسیر و طرح مباحث بیشتر و تکمیلی‌تر در این حوزه تأکید نمود. همچنین ایشان به بیان مطالبی حول اقتصاد مقاومتی و سیاست‌های کلی اصل 44 و زمینه‌های شکلگیری آن‌ها پرداخت. سیداحسان خاندوزی گفت: این کتاب هم برای جویندگان مباحث نظری و دارندگان پرسش‌های حوزه اجرایی مفید است. وی با اشاره به عناوین تیترهای کتاب عنوان کرد: عناوین خوبی در این کتاب مطرح شده است و پنجره خوبی را برای طرح مباحث بیشتر و تکمیلی‌تر را گشوده است که می‌توان بیشتر به آن پرداخته شود.

خاندوزی با اشاره به سرفصل‌های کتاب بیان کرد: کار در این مقطع تمام نیست اما نمونه خوبی است که با این عینک به حوزه‌های دیگر نگاه کرد و مقداری بخش‌های دیگر اجرایی نیز با این نگاه به موضوع مردمی سازی نگاه کنند. وی افزود: نگاه خوب و درست این کتاب این را می‌تواند داشته باشد که در گروه‌ها و دانشکده‌های دیگر نیز به نمایش درآید تا گروه‌های دیگر نیز متوجه شوند که می‌شود با این عینک به مسائل آن گروه یا دانشکده نگریست.

خاندوزی در ادامه گفت: سال ۱۳۹۲ زمانی که سیاست‌های اقتصاد مقاومتی ابلاغ شد، این ابلاغیه ناشی از یک آسیب شناسی بود که توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام صورت گرفته بود ولی ای کاش مستندات پیش از تدوین این سیاست هم توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام منتشر می‌شد. وی درادامه بیان کرد: سیاست‌های اصل ۴۴ که مهم‌ترین عملکرد مجمع محسوب می‌شود در فرودین سال ۱۳۷۷ به مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ شد که در این راستا تولید محتوای داشته باشد، با این اوصاف خراد ۱۳۸۴ توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ گردید.

خاندوزی با اشاره به روند تسهیل مجوزهای کسب‌وکار گفت: یک عادتی در رابطه با صدور مجوزهای کسب‌وکار در دستگاه‌های اجرایی وجود داشت که فعالان اقتصادی را از سرمایه‌گذاری در بخش‌های مولد به سمت بخش‌های غیرمولد سوق می‌داد. وی با بیان این‌که غرض از سهام عدالت که از سال ۱۳۸۶ مطرح شد صرفا دریافت سود نبود عنوان کرد: علت اصلی سهام عدالت فراگیری اقتصاد و مدیریت سهام در بورس توسط مردم و سپردن مدیریت شرکت‌های بزرگ به خود سهامداران از طریق مجمع‌هایی که توسط خود سهام‌داران ایجاد می‌شود بود.

سیداحسان خاندوزی در پایان گفت: ما در زمان تصدی وزارت اقتصاد و دارایی سعی کردیم که کارها تا جایی که امکان دارد به مردم واگذار کنیم و در شورای عالی بورس مصوب کردیم که به‌جای دستگاه‌های اجرایی برای معرفی نماینده سهام عدالت، خود کانون‌های سهام عدالت نماینده معرفی کنند.

 

photo 2024 12 04 16 52 49 2

 

photo 2024 12 04 16 52 50

 

photo 2024 12 04 16 52 50 2

  

photo 2024 12 04 16 52 49

 

996

 

photo 2024 12 04 16 52 51

 

1000

 

photo 2024 12 04 16 52 52 2

 

photo 2024 12 04 16 52 52

 

انتهای پیام/


کلیه حقوق متعلق به پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی می باشد.