اولین جلسه شورای علمی همایش ملی الهیات شهر برگزار شد

به گزارش دبیرخانه همایش الهیات شهر، اولین جلسه شورای علمی همایش ملی الهیات شهر روز چهارشنبه 6 اسفندماه 1399 در سالن شورای پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی جهت بررسی محورها و سرفصل های علمی این همایش برگزار گردید.

این جلسه با حضور آیت الله احمد مبلغی استاد خارج حوزه علمیه قم به عنوان دبیر علمی همایش الهیات شهر، دکتر حسین افخمی ریاست پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی، دکتر حمیدرضا محروقی ریاست پژوهشکده ثامن، حجت الاسلام دکتر علی شفعی مدیر گروه فقه کاربردی پژوهشکده اسلام تمدنی، دکتر عباسعلی سلطانی عضو هیئت علمی دانشگاه فردوسی و حجت الاسلام دکتر علی الهی خراسانی مسئول دبیرخانه همایش برگزار گردید.

در اولین جلسه شورای علمی همایش الهیات شهر، اساتید محترم آقایان دکتر رحیم نوبهار(عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی)، دکتر محسن اسماعیلی(عضو هیئت علمی دانشگاه تهران)، دکتر سیداحمد حبیب نژاد(عضو هیئت علمی دانشگاه تهران)، دکتر جبار رحمانی(عضو هیئت علمی مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی) و دکتر عبدالمجید مبلغی(عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی) به بیان دیدگاه های خود در زمینه رویکردهای الهیات شهر و محورها و اولویت های علمی این همایش پرداختند.

آیت الله احمد مبلغی در این جلسه با بیان لزوم طراحی محورهای فوری تر و پایه ای تر گفت: در سرفصل های علمی الهیات شهر باید هسته اصلی را شناسایی کنیم و در الهیات شهر ابتدا باید «نظریه کلامی شهر» از قرآن کشف شود و نظریه کلامی شهر مقدم بر نظریه فقهی و فقه شهر است.

همچنین حجت الاسلام و المسلمین دکتر رحیم نوبهار خاطر نشان کرد: در محورهای علمی همایش الهیات شهر باید به سه مقوله ایمان، معنویت و دین و نسبت آن با زندگی شهری توجه کرد و با رویکرد مسئله محور مثلاً بحث ایمان، معنویت و مورفولوژی شهری مسئله مهمی است که می توان آن را در همایش الهیات شهر مطرح کرد.

گفتنی است اولین همایش ملی الهیات شهر با هدف بررسی پیوند ایمان و معنویت با زندگی شهری و توسعه مطالعات میان رشته ای در علوم اسلامی و علوم انسانی در جهت حل معضلات شهری به همت پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی، پژوهشکده ثامن و پژوهشکده اسلام تمدنی و با همکاری معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد در نیمه اول سال 1400 در مشهد مقدس برگزار خواهد شد.

همچنین در راستای فعالیت های علمی پیش از همایش الهیات شهر، به همت دبیرخانه همایش و مدرسه فلسفه و الهیات سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی مشهد، اولین درسگفتار الهیات شهر با موضوع «معنویت و فضاهای شهری» با تدریس پروفسور عبدالعزیز ساشادینا(استاد مطالعات اسلامی دانشگاه جورج ماسون)، دکتر حسن بلخاری(استاد دانشگاه تهران) و دکتر جبار رحمانی(استادیار مؤسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی) به صورت مجازی برگزار گردید.