برگزاری نشست از «طاش» تا «حرم شهر

pvl

اولین پیش‌نشست تخصصی نخستین همایش ملی الهیات شهر با عنوان از «طاش» تا «حرم شهر» با هدف مرور سه دهه مداخلات در بافت تاریخی پیرامون حرم مطهر رضوی توسط پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی دانشگاه فردوسی مشهد برگزار شد.

در این جلسه که در روز چهارشنبه 24 شهریور 1400 به صورت حضوری و مجازی برگزار شد، مهندس وحید محکی، مدیر تحقق و توسعه و مطالعات اقتصادی شرکت عمران و مسکن سازان ثامن به سخنرانی پرداختند.

نخستین همایش ملی الهیات شهر توسط پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی با همکاری پژوهشکده نوین شهر معنوی ثامن، پژوهشکده اسلام تمدنی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، شهرداری مشهد، و بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، در تاریخ 29 اردیبهشت 1401 برگزار می‌شود و مجموعه پیش‌نشست‌هایی حول محورهای اصلی این همایش تا زمان برگزاری اجرا خواهد شد.

موضوع «مساله بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی» به عنوان پرونده ویژه در همایش الهیات شهر بررسی خواهد شد و از این رو نشست از «طاش» تا «حرم شهر» نیز در این حوزه برنامه‌ریزی و برگزار شد.

در ابتدای جلسه مهندس محکی با اشاره به موضوع نشست گفت: روند تحولات توسعه و عمران در بافت پیرامون حرم مطهر رضوی در قبل و بعد از انقلاب اسلامی شامل 5 دوره از سال 1300 تا 1395 قابل بررسی است.

وی با اشاره به دوره‌های تاریخی این تحولات گفت: اولین و مهمترین مداخله در زمان سلسله صفوی شکل می‌گیرد و سنگ بنای بالاخیابان و پایین خیابان گذاشته می‌شود.

وی افزود: در دوره پهلوی اول، دو خیابان شمالی و جنوبی (امام رضا (ع) و طبرسی) احداث می‌شوند و در دوره پهلوی دوم طرحی برنامه‌ریزی می‌شود که حد نصاب معقولی را هم برای ساخت و سازهای حریم رضوی مشخص می‌کند.

مهندس محکی گفت: از اوایل سال‌های 1350 تاکنون چندین طرح برای بافت پیرامونی حرم مطهر رضوی طراحی شده است که می‌توان به طرح‌های آقای بوربور، شرکت خانه‌سازی، طرح مهرازان، طرح طاش و طرح حریم رضوی اشاره کرد.

در ادامه این جلسه به آسیبشناسی و تشریح طرح‌های موجود به خصوص در 35 سال گذشته پرداخته شد.

فایل‌ها و مستندات این نشست به زودی بر روی وب‌گاه پژوهشکده منتشر خواهد شد.

همچنین برای دریافت اطلاعات بیشتر نخستین همایش ملی الهیات شهر می‌توانید به نشانی http://urbantheology2021.um.ac.ir مراجعه نمایید.


کلیه حقوق متعلق به پژوهشکده مطالعات اسلامی در علوم انسانی می باشد.